Την Τετάρτη 24 Μαϊου στις 17:00 θα φιλοξενηθεί στο «Σταφύλι» (Ορβήλου 1, Λαδάδικα) ένα πρωτότυπο σεμινάριο που διοργανώνει η σχολή De Stijl Varosi.

Πρόκειται για μια γνωριμία του κοινού με τον παραδοσιακό, ελληνικό μεζέ και έχει ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά των chef τόσο της σχολής, όσο και του καταστήματος.
Εμείς μιλήσαμε με τους διοργανωτές, που θα χαρούν πολύ να συμμετέχετε μαζί τους σε αυτό το ταξίδι γευσιγνωσίας!

Η συνεργασία

Ο Γιάννης Βαρώσης, ιδιοκτήτης της σχολής De Stijl Varosi, που εξειδικεύεται σε τομείς της ομορφιάς αλλά και σε επισιτιστικά επαγγέλματα, μίλησε για την επικείμενη συνεργασία με το Σταφύλι, εν όψει του σεμιναρίου, δηλώνοντας πως είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος νέες γεύσεις, που οι ίδιοι διδάσκουν στη σχολή τους, μια σχολή που είναι ευέλικτη, καινοτομεί και δε μένει στατική σε μαγειρικές τεχνικές.

Το Σταφύλι

Ένα μαγαζί που ξεχωρίζει στο είδος του, προσφέρει ποικιλία γεύσεων σε πολύ καλές τιμές. Ο ιδιοκτήτης του, Μιχαήλ Ιωαννίδης, δημιούργησε αυτό το χώρο με βάση το δικό του όραμα. Να προσφέρει, δηλαδή στον καταναλωτή άριστο προϊόν με εξαιρετικά υλικά, σε προσιτές τιμές, σε καιρούς που άλλα μαγαζιά κοστολογούν πολύ υψηλά. Να γευτούν με λίγα λόγια τα πάντα, χωρίς να περιορίζονται στα κλασικά πιάτα. Η φιλοσοφία και το στυλ του μαγαζιού συνδυάζει το καλό φαγητό με ευχάριστη, σύγχρονη ελληνική μουσική, που παραπέμπει σε έξοδο για ποτό. Αυτό έγινε επιτηδευμένα, με σκοπό ο πελάτης να απολαύσει τόσο το φαγητό όσο και το ποτό του, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθεί σε δύο μαγαζιά γι’αυτό. Μάλιστα, το Σταφύλι προτείνει εναλλακτικές γεύσεις, ακολουθώντας πιστά την ελληνική κουζίνα.

Οι chef

Το σεμινάριο έχουν αναλάβει ο chef του Σταφυλιού, Γιάννης Κοκκαλίδης και ο chef της σχολής De Stijl Varosi, Βασίλης Παρπουτζίδης.
Ο Γιάννης, μίλησε για την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και το προσωπικό μεράκι για την μετατροπή του, γνωστού σε όλους, παραδοσιακού καφενείου σε σύγχρονο μεζεδοπωλείο. Ξεκινώντας από μικρός την ενασχόλησή του με τη μαγειρική και περνώντας από όλα τα στάδια –πακετάς μέχρι κύριος chef –, αφιερώνει πολύ χρόνο στη δουλειά του και τονίζει πως δεν είναι απλά δουλειά, αλλά τέχνη, καθώς απαιτεί φαντασία και δημιουργικότητα.
Ο Βασίλης, chef της σχολής, διάλεξε το Σταφύλι για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, διότι έχει δουλέψει σ’αυτό κατά το παρελθόν και γνωρίζει για την ειδίκευση του μαγαζιού στο μεζέ. Καλεί τον κόσμο που θέλει να μάθει περισσότερα για την μαγειρική να συμμετέχει στο σεμινάριο, μέσα από μια διαδικασία γευσιγνωσίας. Έχοντας σπουδάσει στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει διατελέσει chef σε πολλές σχολές, η μαγειρική τον έχει απορροφήσει και αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Μάλιστα, συμβουλεύει όλους τους αναγνώστες μας, να την πατήσουν στην κουζίνα, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να μάθουν!

Η δική σας συμμετοχή

Ξεφεύγοντας από την καθιερωμένη σας επίσκεψη σε εστιατόρια, όπου βλέπετε απλά το τελικό προϊόν, οι διοργανωτές του σεμιναρίου, σας καλούν να συμμετέχετε στην πλήρη παραγωγή του φαγητού σας! Πάρτε λοιπόν την παρέα σας και απολαύστε ένα ξεχωριστό απόγευμα στο Σταφύλι! Η Αγαθιάρα θα είναι εκεί και θα σας περιμένει!

Ενημερωθείτε για τα σεμινάρια στο www.ergastiri-studies.gr.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.