«Στις μεγάλες σχέσεις, έφυγε ο έρωτας και στους μεγάλους έρωτες έφυγε η σχέση».

Κάθε ιστορία είναι διαφορετική και ποτέ δεν ζούμε το ίδιο πράγμα ξανά, λόγω της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου. Άλλες ιστορίες είχαν διάρκεια στο χρόνο και κάποιες έληξαν γρήγορα, δημιουργώντας κενό.

Αυτό δε σημαίνει πως οι πρώτες είχαν περισσότερα κριτήρια για να επιβιώσουν, ούτε ότι οι δεύτερες ήταν επιπόλαιες. Όμως, τι φταίει και υπάρχουν ζευγάρια σε σχέσεις ρουτίνας και άνθρωποι μόνοι που βασανίζονται εξαιτίας ενός ανεκπλήρωτου έρωτα;

%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ad%cf%83%ce%b2%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-3

Είναι απόλυτα λογικό, μια σχέση να γίνει «συνήθεια».

Για τη δημιουργία της, υπήρξε κάποτε ο ενθουσιασμός δύο ανθρώπων που ήθελαν να είναι μαζί. Ωστόσο, η καθημερινότητα, ο χρόνος, το πολύ «μαζί», φθείρει την πρώτη τρέλα. Γνωρίζεις πλέον πολλές πτυχές του άλλου, δε σε εκπλήσσει. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς το πάθος του πρώτου καιρού εξελίχθηκε σε αγάπη και συντροφικότητα. Λάθος είναι, όταν βλέπεις τη σχέση σου να μετατρέπεται σε αγγαρεία και δεν παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Πάρε πρωτοβουλίες, σκέψου την αρχή της σχέσης που υπήρχε η φλόγα και άναψέ την ξανά. Μην αφήνεις τον άνθρωπό σου να βαρεθεί, γιατί εκεί έξω υπάρχουν άλλοι που δεν είχαν την ευκαιρία να το ζήσουν αυτό.

Όποιο τραγούδι και αν ακούσεις, όποιο βλέμμα και αν αντικρίσεις, πίσω τους θα βρεις και έναν έρωτα που δεν ευδοκίμησε. Βασικά, είχε κάθε καλή πρόθεση, αλλά κάτι τον σταμάτησε. Δύο πρόσωπα που «κούμπωσαν», έβαλαν ημερομηνία λήξης στο «μαζί» και τους έφαγε το «χώρια». Η ένταση, ο φόβος, η δειλία, τα λόγια τρίτων μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι και έμεινε κενό και πικρία.Όλοι αναζητούν το πάθος, την τρέλα όμως συνειδητοποιούν ότι ο ασυμβίβαστος έρωτας δεν καταλήγει κάπου τις περισσότερες φορές.

Τα πυροτεχνήματα λοιπόν έσβησαν στη σχέση και τύφλωσαν με τη λάμψη τους αυτούς που ερωτεύθηκαν πολύ. Επειδή όλα όμως απαιτούν προσπάθεια, μην φτάσετε στο συμπέρασμα πως τίποτα από τα δυο δεν έχει νόημα. Η σχέση θέλει συνεχώς ανανέωση για να μην ρουτινιάσει και ο ανεκπλήρωτος έρωτας θέλει κότσια και θυσίες για να ανθίσει. Άνθρωποι, τολμήστε!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.