Τα φαγητά πάνε και έρχονται αυτές τις γιορτινές μέρες, τα σπίτια γεμίζουν από κόσμο και σίγουρα το γιορτινό τραπέζι είναι αυτό που έχει την τιμητική του.

Για αυτό, έτσι, για να δώσουμε μια διαφορετική νότα, σας δίνουμε κάποιες ιδέες για να ξεχωρίσει το δικό σας τραπέζι με μια ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες λεπτομερείς.

Μην τοποθετείτε απλά τις χαρτοπετσέτες, αλλά παίξτε με αυτές και δώστε του σχήμα και μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου με τον εξής απλό τρόπο.

Ακόμη, για να γεμίσουμε και να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερό το τραπέζι μας τι πιο ωραίο από κεράκια, σας δίνω δύο ιδέες μια σε μικρά βαζάκια με νερό και ένα φύλλο γκί, και σε μήλα!

Κάτι που κάνει ξεχωριστό το τραπέζι και ιδιαίτερο, είναι οι προσωπικές καρτούλες για τον κάθε καλεσμένο με το όνομα του ή κάποια ευχή για το νέο έτος. Αυτές μπορείτε να τις τοποθετήσετε πάνω σε τρία γλειφιτζούρια, ή ανάμεσα σε δυο μικρά ξυλαράκια ή ακόμη πιο ωραία σε δύο ξυλάκια κανέλας.

 

Τέλος, προσφέρετε τα φρούτα στο τέλος του δείπνου με έναν πιο επίκαιρο τρόπο, στολισμένα τοποθετημένα και βαλμένα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για βάση, θα χρειαστείτε ένα μήλο και ένα καρότο και πολλές πολλές οδοντογλυφίδες.


Καλά μαγειρέματα και καλά τραπέζια!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.