Ένας ιδιαίτερος χώρος με μία μεγάλη ιστορία.


   Χτισμένο το 1912 από τον γιατρό Κωνσταντίνο Δούμπλα, το όνομά του σηματοδοτεί την ευρύτερη περιοχή της σημερινής οδού Κωνσταντίνου Μελενίκου, η οποία παλαιότερα αποτελούσε μέρος του ανατολικού τείχους της πόλης που γκρεμίστηκε το 1911. Σήμερα, το νεοκλασικό αυτό κτήριο αποτελεί ένα από τα πιο καλά διατηρημένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού ανακατασκευάστηκε το 2014.

tabya1

    Ωστόσο, σήμερα η TABYA αποτελεί έναν ξεχωριστό πολυχώρο, που περιλαμβάνει καφέ-μπαρ, εκθεσιακό χώρο και βιβλιοθήκη-δισκοπωλείο. Μπορείς δηλαδή να βρεθείς στο πανέμορφο αυτό σπίτι για να απολαύσεις τον καφέ σου, να διαβάσεις, να παρακολουθήσεις κάποια παρουσίαση βιβλίου / σεμινάριο / συζήτηση ή απλά για να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του. Μπαίνοντας στον χώρο του καφέ-μπαρ, αμέσως νιώθεις τη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού και φυσικά θα αρχίσεις να παρατηρείς ένα προς ένα τα έπιπλα και τα αντικείμενα που συνθέτουν αυτό το vintage σκηνικό σε κάθε γωνιά. Αυτό που αξίζει δε, είναι η αυλή της μονοκατοικίας TABYA με πολλά λουλούδια και φυτά, κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στην πόλη.

tabya4

Εάν και συ ενθουσιάζεσαι γνωρίζοντας πτυχές αυτής εδώ της πόλης, αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το σπίτι TABYA στην οδό Κ. Μελενίκου 14Γ και  σίγουρα θα θέλεις να ξαναπάς!


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…