Ο Γιώργος Λάνθιμος ένας από τους γνωστότερους Έλληνες σκηνοθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, μόλις έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer της ταινίας του «The Favourite».

Η ταινία τοποθετείτε στην περίοδο του 18ου αιώνα, την εποχή που η Αγγλία και η Γαλλία βρίσκονταν σε πολεμική σύγκρουση. Παρακολουθούμε λοιπόν την Olivia Colman στο ρόλο της Βασίλισσας Άννας, ως μία Βασίλισσα η οποία έχει χάσει πλέον την αίγλη της και έτσι έχει αφήσει τη στενή της φίλη Rachel Weisz (Lady Sarah) να φροντίζει εκείνη αλλά και το βασίλειο της. Τότε κάνει την εμφάνιση της στο παλάτι μια νέα υπηρέτρια με αριστοκρατικές ρίζες η Emma Stone (Abigail), η Sarah συμπαθεί την Abigail κι την παίρνει υπό την προστασία της. Καθώς όμως οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν τον περισσότερο από τον χρόνο της Sarah, η Abigail βρίσκει την ευκαιρία και παίρνει την θέση της δίπλα στη Βασίλισσα. Η φιλία που δημιουργείτε ανάμεσα στη Βασίλισσα και την Abigail αποτελεί, για την δεύτερη, την κατάλληλη συνθήκη για να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της.

 

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, διεκδικώντας μια θέση στα Όσκαρ. Ενώ, φημολογείται ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της θα γίνει στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.