“Φεγγαροτραγουδο κι ανασα μου

λευκες νυχτες και χρυσες μου μερες

γαργαρο νερο και φωτια μου…”

 

Θέλω να ζήσω αυτόν τον έρωτα… Θέλω την αγκαλιά, το φιλί και το χάδι σου… Αυτήν την αγκαλιά μου τη χρωστάς, να με σφίξεις τόσο δυνατά και να χαϊδεύεις τα μαλλιά μου… Να μ’ αγαπάς πολύ, άλλωστε αυτό το πολύ ενώνει τους ωκεανούς.

Όταν σε κοίταξα για πρώτη φορά η καρδιά μου σταμάτησε και το κορμί μου έμεινε σαν ακυβέρνητο καράβι. Όταν το βλέμμα σου με είδε πρώτη φορά, τρόμαξα τόσο πολύ – γιατί μόνο η ψυχή μου γνώριζε πόσο πολύ θα σε αγαπούσε. Τώρα πλέον στο μυαλό μου είναι δεδομένη η αγάπη μου για σένα. Να θυμάσαι πως στο ταξίδι της ζωής δε χρειάζεται να αγωνιάς για το πώς θα καταφέρεις να εκπληρώσεις τους στόχους και τις επιθυμίες σου. Αρκεί μόνο να ζεις την κάθε σου στιγμή…

Λένε πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι σαν την θάλασσα. Τους γνωρίζουμε επιφανειακά μα ποτέ δεν φτάνουμε το βάθος της ψυχής τους. Κι όμως, πάντα υπάρχει τρόπος να διεισδύσεις στο βάθος, φτάνει να το θελήσεις. Σ’ αγαπώ τώρα που δε σ’ έχω, γιατί σε προσέχω. Τώρα που σε λατρεύω κι ας θυμώνεις, αλλά μετά το μετανιώνεις. Γιατί έχεις ευαίσθητη καρδιά και δε σ’ αφήνω να μου φύγεις.

Ξέρεις, κάθε φορά που σ’ αγκαλιάζω θέλω να πλαγιάσω στα γόνατά σου, να κρατήσω τα χέρια και να φιλήσω τα δάχτυλά σου μ’ ένα κλάμα λυτρωτικό. Να κρύψω το πρόσωπό μου στον ώμο και ν’ αποκοιμηθώ χαϊδεύοντας το στέρνο σου. Να φιλήσω την καρδιά και να γιατρέψω τις πληγές σου. Να τυλίξω τα χέρια μου γύρω σου και να μοιραστώ μαζί σου το φορτίο όλου του κόσμου.

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xristina Palakidou

Γεννήθηκα στις 23 Μαϊου 1983 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Είμαι φιλόλογος. Αν και ασχολούμαι με τη λογοτεχνία δεν θεωρώ τον εαυτό μου λογοτέχνη. Αγαπώ την επιστήμη μου και αν ξαναγεννιόμουν πάλι φιλόλογος θα ήμουν. Είμαι γεννημένη γραφιάς γιατί μπορώ να γράψω τα πάντα αρκεί να πηγάζουν από μέσα μου εκφράζοντας τα γνήσια συναισθήματά μου. Είμαι πάντα πολύ εντάξει με τους γύρω μου και γι’ αυτό πληρώνω ακριβά την ευαισθησία και την καλοσύνη μου. Δεν πειράζει όμως. Μ’ αρέσει ν’ αγαπώ έντονα και να μ’ αγαπούν έντονα γιατί είμαι η ψυχή της παρέας, όπως λένε.