Γέννημα θρέμμα από Θεσσαλονίκη. Αγαπώ τον πόλη μου και νιώθω τυχερός που αποκαλούμαι Θεσσαλλλλλλλονικιός! Έρχονται όμως τα Χριστούγεννα και ζηλεύω μια άλλη πόλη. Είναι σαν να είσαι με την Angelina Jolie και να ζηλεύεις τη γυναίκα του γείτονα. Έτσι νιώθω και εγώ κάθε Χριστούγεννα. Και ο λόγος για την πόλη των Τρικάλων του δήμου Τρικκαίων, μια πόλη με 60.000 κατοίκους, μια πόλη που πολλές φορές πρωτοστάτησε σε θέματα τεχνολογίας και μας εξέπληξε ευχάριστα.

thessaloniki-vs-trikala2

Κάθε Χριστούγεννα η πόλη μετατρέπεται σε ένα απίστευτο Χριστουγεννιάτικο πάρκο εγκαινιάζοντας το Μύλο των Ξωτικών. Αρκετά πιασάρικο όνομα για μικρούς και μεγάλους που έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Φέτος οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Ιούλιο εγκαινιάζοντας την 6η χρονιά δράσης του δήμου, με την διαφορά ότι θα συνδυαστεί το μεγαλύτερο βιομηχανικό μουσείο αγροτικού χαρακτήρα με το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στη χώρα αντίστοιχα.

Οι πύλες ανοίγουν στις 26/11 με διάρκεια ως τις 7 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις 43 ημέρες η μαγεία θα κυριαρχήσει στη πόλη και ένας παραμυθένιος αέρας θα διαχέεται παντού. Οι Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές θα ερεθίζουν την όσφρηση και τα ξωτικά θα μας προσκαλούν να παίξουμε μαζί τους.

Εννέα δράσεις που θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να πάρει μέρος δωρεάν με πειρατικά καράβια, εργαστήρια σοκολάτας, σπίτι του Αϊ Βασίλη, αλευρόμυλο και ταχυδρομείο των ξωτικών, μουσείο μανιταριών, Playmobil και μαθήματα ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους. Και δεν είναι μόνο αυτά, Χριστουγεννιάτικο Fun Park, παγοδρόμιο, πειρατικό express, αγορά γλυκισμάτων και χριστουγεννιάτικων στολιδιών συνθέτουν την μαγεία και τη μοναδικότητα του χώρου για τα ελληνικά δεδομένα.
Όπως και να έχει είτε έχουμε παιδιά είτε όχι η ανάγκη να ζήσουμε λίγες στιγμές σε ένα παραμύθι και να πρωταγωνιστήσουμε με ξωτικά και τον απόλυτο άρχοντα των Χριστουγέννων τον Αϊ Βασίλη είναι αδιαμφισβήτητη. Πάμε λοιπόν στα Τρίκαλα να το βιώσουμε και να αφεθούμε στη μαγεία των εορτών.

Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 215χλμ.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.milosxotikon.gr/

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitris Tzogalis

Πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης (θύμα της γενιάς των 30 something κ εγώ) με πάθος για τον τουρισμό και τα ταξίδια. Από φοιτητής ξεκίνησα την ανακάλυψη νέων προορισμών, να οργανώνω ταξίδια, να παρασύρω πολυάριθμα γκρουπ στο δικό μου τουριστικό κόσμο και να «μεθαω» με εικόνες, μυρωδιές και αισθήσεις. Και για καλή μου τύχη το πάθος μου έγινε επάγγελμα. Η πορεία μου στο τουρισμό ξεκινά ως leader σε γκρουπ ελλήνων τουριστών στο εξωτερικό, συνεργάτης σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και σε διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας. Λάτρης του espresso, του cinema των social media και του made in Italy γενικότερα! Never stop exploring…