Η βρετανική Vogue για πρώτη φορά, στην 102 ετών ιστορία της, φιλοξενεί στο εξώφυλλό της μοντέλο με μαντίλα.

 

https://www.instagram.com/p/Bg9AoNAn0B5/?utm_source=ig_embed

 

Στο τεύχος Μαΐου, το εξώφυλλο έχει κεντρικό τίτλο «New Frontiers» και cover stars είναι η Halima Aden που ποζάρει φορώντας μαντίλα, αλλά και εννέα ακόμη μοντέλα, οι Adut Akech, Radhika Nair, Yoon Young Bae, Faretta, Fran Summers, Vittoria Ceretti, Paloma Elsesser και Selena Forrest, που επιλέχθηκαν προκειμένου να εγκαινιάσουν τη νέα εποχή του θρυλικού περιοδικού μόδας, η οποία είναι ανοιχτή στη διαφορετικότητα.

Η επιλογή των συγκεκριμένων γυναικών και η συνύπαρξή τους σε ένα εξώφυλλο της Vogue, ωστόσο, δεν είναι τυχαία.

Με τίτλο «New Frontiers. Τhe models changing the face of fashion», το συγκεκριμένο τεύχος είναι ένα από τα ελάχιστα εξώφυλλα στον περιοδικό Τύπο, στο οποίο προβάλλονται πολλές γυναίκες πολλών διαφορετικών εθνοφυλετικών καταβολών.

 

Επίσης είναι το πρώτο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του μοντέλο που φοράει μαντίλα, ενώ, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν επιλέχθηκαν μόνο κλασσικές φιγούρες μοντέλων, αλλά και μοντέλα φυσιολογικών διαστάσεων όπως και plus size.

«Όταν μιλάω για διαφορετικότητα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως για μένα δεν έχει να κάνει μόνο με το λευκός – έγχρωμος. Έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα γενικά, είτε πρόκειται για την εθνικότητα, για το μέγεθος, για τη θρησκεία, για τη σεξουαλικότητα. Αυτό είναι που θέλω να γιορτάσω με αυτό το εξώφυλλο», τόνισε ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, μέσα από το editorial letter του.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Stela Grouta (Sheyla)

Είμαι η Στέλλα, οι φίλοι με φωνάζουν Sheyla! Επάγγελμα δημοσιογράφος, (το είχα αποφασίσει από το δημοτικό). Ανήσυχο πνεύμα φουλ. Δεν κάθομαι ποτέ στ’ αβγά μου και μιλάω μέχρι κάποιος να με σταματήσει. Έχω φάει τα καλύτερα μου χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Είμαι σε μόνιμη αναζήτηση του επόμενου ταξιδιού μου και εξαντλώ ανελλιπώς πληροφορίες για ό,τι μπορείς να φανταστείς και απ’ ότι μπορείς να φανταστείς. Τα social media είναι ο παράνομος δεσμός μου, θα με βρεις όπου και αν ψάξεις! Η γκρίνια είναι το φόρτε μου (παίρνω και στέμμα). Πιστεύω ότι η ζωή είναι ωραία…άλλα είμαι Τοξότης!