Με αφορμή το πολυσυζητημένο τηλεοπτικό παιχνίδι του Survivor αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και εμείς το καθημερινό φαγητό των παιχτών, την καρύδα, όμως με ένα πιο γευστικό τρόπο.

Θα φτιάξουμε λοιπόν τρουφάκια με τρίμα φρέσκιας καρύδας και λευκή σοκολάτα.

Υλικά (για περίπου 15 τρουφάκια):

Τρίμα μιας μεσαίας καρύδας

3κ.σ. ινδοκάρυδο

2 λεύκες σοκολάτες

70ml κρέμα γάλακτος

Λίγα αμύγδαλα ή καρύδια

Εκτέλεση:

Σπάμε την καρύδα σε ένα μπολ (ώστε όταν ανοίξει να πέσει το νερό) χτυπώντας την δυνατά στη μέση και έπειτα την χαράζουμε για να βγάλουμε πιο εύκολα ένα ένα τα κομμάτια τα οποία στη συνέχεια τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη.

Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρι τις σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος και αφού ομογενοποιηθεί ανακατεύουμε με το τρίμα καρύδας, το ινδοκάρυδο και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες και έπειτα κάνουμε τα τρουφάκια καρύδας και απολαμβάνουμε το γλυκό μας βλέποντας τους καημένους survivors να την τρώνε ωμή και σκέτη.

Απολαύστε τα!


 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.