Είμαι απ’ αυτές που μισούν τα καρναβάλια  κι ότι έχει να κάνει με αυτά!

Τα κομφετί, οι σερπαντίνες κι όλα τα συναφή δεν μου προσφέρουν καμία διασκέδαση, κι όσο για τη μουσική που ακούγεται αυτή τη περίοδο δεν με ξεσηκώνει καθόλου. Αντίθετα με  εκνευρίζει περισσότερο από κάθε άλλο άκουσμα!

Υπάρχει όμως μια μέρα που αγαπώ αυτή τη περίοδο κι αυτή είναι η τσικνοπέμπτη!

Ως γνήσια λάτρης του καλού φαγητού έχω να σας προτείνω ένα πολύ εύκολο μενού για να κάνετε γρήγορα κι οικονομικά το τραπέζι στους φίλους σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα

Κυρίως πιάτο:

24 σουβλάκια χοιρινά

1 κιλό πατάτες (καθαρισμένες  για τηγάνι)

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

1 συσκευασία κατεψυγμένες  πίτες για σουβλάκια

1 κιλό λεμόνια

Λαδόκολλα

Σαλάτα:

1 ρόκα (συσκευασία είτε και φρέσκια)

200 γραμμάρια φέτα τριμμένη

Ντοματίνια

Ξύδι μπαλσάμικο (της αρεσκείας σας)

Ετέλεση

Ξεκινάμε πρώτα με τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε όπως τις τηγανιτές. Παίρνουμε ένα ταψάκι κατά προτίμηση πλατύ  και απλώνουμε  ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες   τις αλατίζουμε  και τις λαδώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού το λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!

 Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε και τα σουβλάκια μας. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη (προαιρετικά) τα λαδώνουμε ένα ένα καλά καλά για να τα βάλουμε στη ψησταριά μας σε κανονική φωτιά! Αν πάλι δεν έχετε ηλεκτρική ψησταριά μπορείτε να πάρετε ένα ταψάκι και ν απλώσετε λαδόκολλα και να τα ψήσετε με αυτό τον τρόπο!

Προς το τέλος ψησίματος ρίξτε και τις πιτούλες στη σχάρα αφού πρώτα ρίξετε λίγη ρίγανη από πάνω!

Όσο ψήνονται τα σουβλάκια κι οι πατάτες ετοιμάζουμε και τη σαλάτα μας! Πλένουμε καλά τη ρόκα και τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια,αν δεν είναι συσκευασμένη. Έπειτα παίρνουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο για τη σαλάτα και ρίχνουμε αλάτι μέσα το μαρούλι και τα ντοματίνια. Μετά τρίβουμε το τυρί με τα χέρια μας και το βάζουμε από πάνω. Τέλος ρίχνουμε το λάδι και το μπαλσάμικο ανακατεύουμε  κι έτοιμη η σαλάτα!

Τα σουβλάκια τα σερβίρετε με κομμένα λεμόνια στο πλάι για να βάλει ο καθένας όσο θέλει κι όσο για τον χρόνο ψησίματος αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου! Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσετε να προμηθευτείτε είναι ένα μπουκάλι κρασί που θα συνοδεύσει υπέροχα τα πιάτα σας! απαραίτητη προυπόθεση η καλή παρέα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Nikoleta Zoidou

Η Νικολέττα αγαπά την μόδα και εργάζεται ως style advisor σε γνωστή εταιρία ρούχων. Παντρεμένη και μανούλα ενός υπέροχου αγοριού, λατρεύει να περνάει χρόνο με την οικογένειά της. Στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει τα ταξίδια και της αρέσει η μαγειρική.