Είναι αλήθεια! Αγαπώ και φοράω βλεφαρίδες!

Είναι απολύτως κατανοητό να υπάρχουν haters και lovers των ψεύτικων βλεφαρίδων και αυτό διότι, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και τόσο λογικό να κολλάμε μία σειρά από επιπλέον τρίχες στα βλέφαρά μας. Είναι κάπως παράξενο…

Κι όμως κορίτσια, αν φορέσετε μία φορά τις σωστές και κυρίως ποιοτικές βλεφαρίδες, το πιο πιθανό είναι να μην θέλετε να τις αποχωριστείτε! Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές: βλεφαρίδες σε σειρά, τουφάκια, μόνιμες, μίας χρήσεως,ό,τι βολεύει την καθεμία από εμάς είναι διαθέσιμο στην αγορά. Το μυστικό βρίσκεται στο να βρεις το κατάλληλο σχήμα που θα κολακεύει τα μάτια σου και κυρίως, το ιδανικό υλικό, έτσι ώστε να μην έχουμε τυχόν προβλήματα.

Έτσι για την ιστορία, οι ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιώντας ένα υλικό με τις ιδιότητες του κάρβουνου (Kohl), οι Αιγύπτιοι ζωγράφιζαν τις βλεφαρίδες γύρω από τα μάτια τους. Ωστόσο, οι πρώτες ψεύτικες βλεφαρίδες έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά στις αρχές του 1900, σε Λονδίνο και Ηνωμένες Πολιτείες. Βέβαια, λόγος για αυτές είχε γίνει και νωρίτερα, αφού οι γυναίκες ανά τον κόσμο έψαχναν από χρόνια τρόπους να τονίσουν τα μάτια τους, το κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου. Συγκεκριμένα, ο Henry Labouchere αναφέρει το 1882 πως οι Παριζιάνες έχουν βρει τον τρόπο να φτιάχνουν τις δικές τους ψεύτικες βλεφαρίδες «ράβοντας» τρίχες από τα μαλλιά τους στα βλέφαρα (μπρος στα κάλλη…).

Κατά τα γνώμη μου, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μία γυναίκα με έντονο βλέμμα και ωραίες βλεφαρίδες, γιατί:

1. Οι πλούσιες και με μάκρος βλεφαρίδες τονίζουν τα μάτια μας και δίνουν άλλον αέρα στο πρόσωπο συνολικά.
2. Φορώντας βλεφαρίδες ολοκληρώνεται σωστά το make up και το αποτέλεσμα μοιάζει σχεδόν επαγγελματικό.
3. Μπορείς να αποφύγεις το υπερβολικό μακιγιάζ ματιών, αφού τοποθετώντας απλά τις βλεφαρίδες σου φαίνεσαι αμέσως περιποιημένη.
4. Βγαίνεις πολύ πιο ωραίες φωτογραφίες (χιχι).

5. Τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου!

Όλα αυτά, φυσικά επιτυγχάνονται τηρώντας πάντα το μέτρο, όπως ισχύει και στον καλλωπισμό γενικότερα, διότι είναι πολύ εύκολο κανείς να ξεφύγει και το αποτέλεσμα να αγγίξει τα όρια του γελοίου. Στόχος μας είναι να τονίσουμε τα πιο δυνατά μας χαρακτηριστικά και να διορθώσουμε τα αδύναμα, με τρόπο που αυτό θα δείχνει φυσικό και όχι ψεύτικο και υπερβολικό. Γι αυτό, πριν επιλέξεις τις κατάλληλες για εσένα βλεφαρίδες, κάνε μία έρευνα αγοράς και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από την ποικιλία σε επιλογές!
Lash it up!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…