Η συνταγή της βάφλας βρίσκει την απαρχή της στην αρχαία Ελλάδα όπου οι Έλληνες μαγείρευαν επίπεδα κέικ, ψήνοντας τα ανάμεσα σε δυο καυτές μεταλλικές πλάκες. Αυτή η μέθοδος συνεχίστηκε σε όλο το μεσαίωνα. Το 1911 δημιουργείται η πρώτη ηλεκτρική μηχανή ψησίματος βάφλας.  

Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε απλά μια τοστιέρα που έχει ανταλλακτικά βάφλας ή ακόμη καλύτερα μια βαφλιέρα.

Σε δύο μόλις απλές και γρήγορες κινήσεις σου υπόσχομαι ότι θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό επιδόρπιο!

Τι θα χρειαστούμε  για 3 βάφλες:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 κ.τ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.τ.γ αλάτι
  • 2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο ( λιωμένο στα μικροκύματα)
  • 1 κ.τ.γ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια

Γαρνιτούρα:

  • Σοκολάτα
  • Φυστικοβούτυρο
  • Μπισκότα

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα μίξερ.

Ρίχνουμε το μείγμα στην βαφλιέρα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά.


Βουαλά!

Η πρόταση μου για την γαρνιτούρα είναι σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και μπισκότα αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ότι μα ότι σου αρέσει!

Καλή επιτυχία!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.