Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα αλλά το τραγούδι αυτής της εβδομάδας μυρίζει θαλασσινό αλάτι κι έχει κάτι από κύμα που σκάει στην άμμο και ήλιο φωτεινό!


Μάλλον βιάζομαι λιγάκι.. Αλλά δε φταίω καθόλου, για όλα φταίει ο Manu Chao, ο Γάλλος τραγουδιστής με την ισπανική καταγωγή, που τραγουδάει σε…. ούτε μία, ούτε δύο, αλλά σε πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά και γαλικιανά.

manu chao

Το 1984, επηρεασμένος από τη βρετανική punk μουσική δημιούργησε μια ροκαμπίλυ μπάντα και από τότε ακολούθησε μια τεράστια καριέρα ως μέλος συγκροτήματος αλλά και σόλο.

Ο Manu Chao μπερδεύει πολλά είδη μουσικής όπως punk, rock, folk και φυσικά reggae, μαγειρεύοντας έτσι την καλύτερη ταξιδιάρικη μουσική, μια μουσική που σε κάνει να αγαπάς τη ζωή, που σε σπρώχνει να τη ζήσεις. Τα περισσότερα τραγούδια του μιλάν γι’ αυτή, για τον έρωτα, την αγάπη, τα ναρκωτικά, τη μετανάστευση, πάντα αφήνοντας ένα στίγμα πολιτικά αριστερής κατεύθυνσης.

Και μιας και το ανέφερα, θυμήθηκα το δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα στο οποίο ο τραγουδιστής αυτής της εβδομάδας είχε πάρει θέση μουσικά, γράφοντας πάνω στην κιθάρα του «ΟΧΙ» και τραγουδώντας αυτό το τραγούδι

πλαισιώνοντάς το με μια σχετική ανάρτηση στο facebook:

«Ελλάδα, όχι στον φόβο».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Manu Chao έδειξε την αγάπη του για την όμορφη χώρα μας, συχνά την επισκέπτεται και συχνά τοποθετείται δημόσια για θέματα κοινωνικοπολιτικά που την αφορούν.

Τελευταία δημιούργησε το «TI.PO.TA Project» μέσα στο  οποίο ανήκει το «Moonlight Avenue», το weeks_song της εβδομάδας! Το τραγούδι συνυπογράφει μαζί του και τραγουδάει η Ελληνίδα Κλέλια Ρενέση, με την οποία φημολογείται ότι έχει σχέση ερωτική. Στο video clip θα παρακολουθήσετε και τους δύο μαζί να κολυμπάνε στα ελληνικά νερά εντελώς γυμνοί!

Για όσους απορείτε τι είναι το συγκεκριμένο project μεταφράζω κάτι από αυτά που έγραψε ο τραγουδιστής στη σελίδα του στο facebook:

Το Ti.po.ta είναι κυριολεκτικά τίποτα.

Το Ti.po.ta είναι τα πάντα.

Το Ti.po.ta είναι ένας ιός.

Το Ti.po.ta είναι η θεραπεία.

Απόλαυσε το Video Clip:

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/manuchao/


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Kasapi

Γεννήθηκα για να ερωτευτώ... Λάτρης των βιβλίων, του γέλιου και της αλήθειας! Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος μας θα ήταν άσχημος δίχως παιδιά και ο ουρανός θα είχε χρώμα γκρι. Με φοβίζει η αρνητική ενεργεία και οι άνθρωποι που δεν τρώνε πολύ.