Αυτή την εβδομάδα το τραγούδι μας εδώ στην agathiara.gr έχει έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από οτιδήποτε άλλο έχουμε αφιερώσει σε αυτή τη στήλη μέχρι και σήμερα.

‘ Η μουσική είναι αγάπη.

Η μουσική είναι ειρήνη.

Η μουσική είναι ελευθερία.

Η μουσική ενώνει τον κόσμο.

Η μουσική δεν έχει σύνορα.

Η μουσική δεν έχει χρώμα.

Η μουσική δεν έχει θρησκεία.

Η μουσική είναι συναίσθημα. ‘

Είναι η μαγεία της απολλώνιας τέχνης που ξεχειλίζει από συναισθήματα, ιδέες και ανθρωπιά. Είναι αυτή η ίδια δύναμη που έχει ο ρυθμός, άλλοτε να  μας ξεσηκώνει για χορό και άλλοτε να μας ταξιδεύει. Μέσα από τη μουσική ο κόσμος έχει καταφέρει να ενωθεί κάτω από μια ιδέα, ένα όραμα, μια επανάσταση. Κάτω από το πέπλο των εννέα μουσών κρύβεται η ανάγκη για έκφραση πέρα από κάθε σύνορο. Η ανάγκη του ανθρώπου να πει όλα αυτά που δε θα τολμούσε ποτέ.

Σήμερα το #weeks_song είναι αφιερωμένο στη μουσική που ορθώνει το ανάστημα της και πρωτοστατεί σε κάθε αδικία, πόλεμο, πόνο, τρομοκρατία, μισός, ρατσισμό. Με την έμπνευση μας δανεισμένη από την Ariana Grande και το κομμάτι που διάλεξε για να κλείσει τη συναυλία One Love Manchester,  ελπίζουμε σε ένα κόσμο πέρα από το ουράνιο τόξο, όπου τα όνειρα βγαίνουν αληθινά!

Για την ιστορία να σας πω πως το συγκεκριμένο κομμάτι «over the rainbow» έχει μακριά διαδρομή στο χρόνο. Ξεκινά το 1939 όταν το ακούσαμε από την φωνή της Judy Garland στη θρυλική ταινία μιούζικαλ«Ο Μάγος του Οζ». Βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού και αποτελεί σταθμό στη καριέρα της Garland. Η αναγνωρισιμότητα του ξεπερνά κάθε προσδοκία. Οι στίχοι του Yip Hurberg έχουν καταφέρει στα 80 σχεδόν χρόνια που μετράει το τραγούδι να μιλήσουν βαθιά μέσα στις καρδιές του κόσμου. Διαχρονικό, ρομαντικό, ευαίσθητο έχει βάλει σε πειρασμό μεγάλους καλλιτέχνες να τολμήσουν να το επανεκτέλεσουν και να του δώσουν το ηχόχρωμα της δικής τους εποχής.

Αυτές είναι εκείνες που εγώ ξεχώρισα να σας παρουσιάσω.

 

Αγαπημένα μου φλαμίνγκο σήμερα ανοίξτε τα φτερά σας και ονειρευτείτε!

Ας ευχηθούμε ένα πρωί, να ξυπνήσουμε σε ένα κόσμο πλημμυρισμένο από αγάπη!

Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dreams that you dream ed of
Dreams really do come true oohoh

Someday I’ll wishupon a star
Wakeupwhere the clouds are far behind me
Where trouble me lts like lemon drops
High above the chimney top
That’s where you’ll findme

Oh, somewhereover the rainbow blue birds fly
And the dream that you dare to,
Oh why, oh why can’t I?


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Alexia Dimitriou

Ή «Γυριστρούλα» , για τους κολλητούς Alex. Παιδί της γραμμής 52, σπούδασε στο ΑΤΕΙΘ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» . Παθιάζεται και δένεται εύκολα με τόπους, ιδέες και ανθρώπους. Αν τη ρωτήσεις για τη δουλεία της θα σου πει ΕΡΩΤΑΣ, αν τη ρωτήσεις για εκείνη, δεν θα σου πει… είναι σκορπιός! Πιστεύει στον Αι Βασίλη, τους πρίγκιπες – με ή χωρίς άλογο – και στα happy ending. Της αρέσει, βασικά το παγωτό, και να επιστρέφει στη βάση της, την αιώνια Ξεσσαλονίκη! Τους μήνες που δεν δουλεύει, θα την βρεις για καφεδάκι με φίλους.