Είσαι έτοιμος πραγματικά να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο; Πριν σου πω όλα όσα πρέπει να ξέρεις, αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Το θέμα να αγοράσω ή να υιοθετήσω ένα ζωάκι, τίθεται μόνο εάν στα αλήθεια είσαι έτοιμος να δώσεις αγάπη και χρόνο στο νέο σου «παιδί».

Αν λοιπόν κάποιος με ρωτούσε για το αν πρέπει να αγοράσει ή να υιοθετήσει ένα ζώο, μία θα ήταν η απάντηση. Φυσικά και να υιοθετήσει!

Η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης όχι χρηματικής συναλλαγής. Προσωπικά, πιστεύω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βάλεις ένα ζώο στη ζωή σου. Νιώθεις αυτοπεποίθηση για την καλή σου πράξη και σε γεμίζει περηφάνια. Σκέψου μόνο πόσο περήφανος θα νιώθεις κάθε φορά που κάποιος θα σε ρωτάει από πού το πήρες και εσύ θα απαντάς ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ!

Με τη διαδικασία της υιοθεσίας βγαίνεις από τον εγωκεντρισμό σου και εξελίσσεσαι συναισθηματικά. Μπορεί για κάποιους όλο αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά οι άνθρωποι που επιλέγουν συνειδητά να υιοθετήσουν και όχι να αγοράσουν το κατοικίδιο τους είναι σαφώς περισσότερο συναισθηματικά ευφυείς.

Όπως και να το κάνουμε, είναι μια περιπέτεια ψυχής. Έχεις την ευκαιρία να «περιπλανηθείς» σε ένα σωρό βλέμματα και να βρεις αυτό που πραγματικά θα σε ζεστάνει περισσότερο. Φυσικά και το καταφύγιο είναι μια πολύ καλή επιλογή για να βρεις ένα ζωάκι, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πως ίσως το δικό σου κατοικίδιο περιφέρεται κάπου εκεί έξω και σε αναζητά; Μην απορείς με αυτό που λέω. Δεν είναι καθόλου απίθανο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δική μου περίπτωση. Το δικό μου σκυλάκι ζούσε στο διπλανό στενό. Μου πήρε έξι μήνες να συνειδητοποιήσω ότι ήθελα να γίνει δικό μου, αλλά έγινε και δεν έχω μετανιώσει στιγμή για αυτό!

Δε μπορώ να περιγράψω με λόγια το πόση αγάπη μπορεί να σου δώσει καθημερινά αυτό το πλάσμα. Ειδικά όταν έχεις υιοθετήσει ένα ζωάκι, τα πράγματα είναι ακόμα πιο διαφορετικά. Νιώθει τόση αγάπη και ευγνωμοσύνη για το καλό που του έκανες και στο δείχνει κάθε στιγμή. Αυτή είναι και η μαγεία της υιοθεσίας. Ποτέ δε θα φανεί αχάριστο απέναντι σου και πίστεψε με θα εντυπωσιαστείς από  το πόσο γρήγορα προσαρμόζεται ένα αδέσποτο ζώο σε ένα σπίτι. Έχοντας ζήσει όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν εκεί έξω, μπαίνοντας σε ένα ζεστό και γεμάτο αγάπη σπίτι, θα εκτιμήσει όλα όσα του προσφέρεις και δε θα σε απογοητεύσει ποτέ (στο λέω από προσωπική εμπειρία).

Μη φοβάσαι λοιπόν! Αν το θες πραγματικά, τόλμησε το. Ένα ζωάκι από ένα καταφύγιο ή από το δρόμο, δεν πρόκειται να σου δώσει τίποτα λιγότερο από ένα ζωάκι ράτσας ή ενός petshop.


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.