Οι πλανήτες στον Καρκίνο (τώρα ο Άρης, σε λίγο και ο Ερμής) μας αφορούν ΟΛΟΥΣ.  Ο Καρκίνος συμβολίζει την οικογένεια, την τροφή, τη μητέρα, την πατρίδα και την οικειότητα, τις ρίζες μας, την ψυχολογική μας δομή, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά μας, το σπίτι μας.

Γύρω από το τραπέζι από το οποίο όλο και πιο σπάνια μαζεύονται πια οι οικογένειες για να συμφάγουν κανείς δεν μπορεί να μη σκεφτεί, έστω για μερικά δευτερόλεπτα, ότι ο κόσμος δεν είναι πια ίδιος. Όσο κι αν προσπαθείς αλλάζοντας κανάλια, παίζοντας παιχνίδια στην οθόνη της τηλεόρασης, ψάχνοντας τραγούδια στο utube, ανεβάζοντας στάτους στο fb, γράφοντας tweets, ψωνίζοντας στα μαγαζιά, βγαίνοντας έξω, ή διασκεδάζοντας με παρέες, ή στέλνοντας μηνύματα για να ξεχαστείς, ή φεύγοντας από την πόλη, όσο προστατευμένος/η κι αν νιώθεις σε ένα σπίτι με ένα πιάτο φαγητό ξέρεις, καταλαβαίνεις, νιώθεις, βλέπεις ότι ο κόσμος καταρρέει.

Η ατμόσφαιρα που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε (με ελπίδες, ποτά, γέλια, αναζητώντας παρηγοριά στους οικογενειακούς δεσμούς, στους φίλους, ή στις σχέσεις μας με αναφορές στο κοινό παρελθόν,  με χαλαρότητα, με αναμνήσεις, σχέδια για το μέλλον, αστεία και τρυφερότητα) είναι γεμάτη με ραγισματιές από τις οποίες μπαίνουν φόβος, άγχος και ανασφάλεια. Κάτι έχει αλλάξει. Οριστικά.

Κι ενώ προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τους δεσμούς, τις  σχέσεις και τις  αξίες  μας αμετάβλητες,  με τους δύο πλανήτες τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στην αστρολογική εικόνα, η ζωή, οι αντιδράσεις μας, οι προσδοκίες μας, οι σχέσεις μας, οι κοινωνίες αλλάζουν για πάντα. Υπάρχει η ανάγκη να σπάσουμε παλιές συνήθειες, να επαναστατήσουμε εναντίον των απαγορεύσεων και των περιορισμών του Πατέρα σε οποιαδήποτε μορφή του- κοινωνική, προσωπική, συμβολική-  και της κουλτούρας όπως έχει διαμορφωθεί και διαστρεβλωθεί και να βρούμε νέους τρόπους να «ανήκουμε»  που να μην είναι εθνολογικά, ή βιολογικά προγραμματισμένοι. Να βρούμε νέους τρόπους σύνδεσής μας με τους άλλους που θα βασίζονται στην ειλικρίνεια, στην ευφυΐα, σε νέους τρόπους ζωής.

Με δύο λόγια: κάθε φορά που θα μιλάμε για σταθερότητα θα πρέπει με αστερίσκο να σημειώνουμε: *μια προσωρινή κατάσταση. Είναι αδιανόητο να θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να συγκρατήσει το τσουνάμι των αλλαγών με μια τρίχα. Αλλάζουν και θα αλλάξουν  τα πάντα  μέχρι να μην αναγνωρίζουμε τίποτα από το παρελθόν.

Η σκοτεινή πλευρά του Καρκίνου περιέχει την άρνηση των αισθημάτων του και των αναγκών του με αποτέλεσμα να ζει με υποκατάστατα, με φαντασιώσεις, χωρίς αυθεντικότητα, δια αντιπροσώπου. Η σκιά του Αιγόκερου (που είναι το συμμετρικά αντίθετο ζώδιο του Καρκίνου και συνδέονται μεταξύ τους)  εκφράζει μια ψυχή πουλημένη στην εξουσία και το κύρος.

Αυτό που χρειάζεται να μάθει ο Καρκίνος είναι ΔΕΧΕΤΑΙ και ο Αιγόκερως να ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ.

Να θυμόμαστε ότι ο  Καρκίνος θέλει κοντά του τούς ανθρώπους που τον αγαπάνε, που τους νοιάζεται, που ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο. Τρέφεται με αισθήματα και τρυφερότητα. Επιθυμεί ο ένας να ζεσταίνεται από τη θερμοκρασία του σώματος του άλλου. Δοτικότητα, δόσιμο, κοινωνικότητα, προστατευτικότητα.

 Ο Καρκίνος συμβολίζει τη δύναμη του  καταρράκτη, του ποταμού, των κυμάτων. Μιλάμε για τη δύναμη της καρδιάς. Για την πίστη στην καλοσύνη.


Πηγή: Astroheart

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

be2live team

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την be2live μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!