Στις  22’27´Καρκίνου (12 Ιανουαρίου, 13:34´)


   Κανονικά αυτή η Πανσέληνος που πραγματοποιείται σε ένα παρορμητικό ζώδιο σημαίνει ότι από τώρα και για τις επόμενες εβδομάδες χρειάζεται να αναλάβουμε δράση στους τομείς της ζωής μας που επηρεάζει και συγκεκριμένα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στην οικογενειακή, συντροφική, επαγγελματική ή προσωπική ζωή. Όμως οι όψεις και η ιδιαιτερότητά αυτής της Πανσελήνου επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και πολύ προσεκτικές κινήσεις.
Αυτή η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου μάς καλεί να ισορροπήσουμε τις ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειας όπως και τις συναισθηματικές μας ανάγκες με τις επιθυμίες για αυτονομία, ωριμότητα και επιτυχία. Κάνουμε αυτό που θέλουμε ή ό,τι επιθυμούμε για να είμαστε ικανοποιημένοι;  Ζούμε στο σωστό μέρος; Βρισκόμαστε στη σωστή δουλειά; Τι είναι αυτό που λαχταράει  η ψυχή μας και δεν έχουμε μέχρι τώρα δοκιμάσει;

   Ο Καρκίνος σχετίζεται με τις συναισθηματικές σχέσεις και την ασφάλεια. Είναι το ζώδιο της φροντίδας, της οικογένειας και της οικιακής ζωής. Η τρωτότητα είναι μια από τις λέξεις κλειδιά του Καρκίνου  εξού και η έντονη αυτοπροστασία του όταν αντιμετωπίζει ανθρώπους με τους οποίους  δεν νιώθει συναισθηματική οικειότητα-το κέλυφός του είναι η προστασία του. Σαν τρίτο στη σειρά γήινο ζώδιο, μετά τον Ταύρο και την Παρθένο, ο Αιγόκερως επιδιώκει να υλοποιήσει πνευματικές αλήθειες. Στόχος να δημιουργήσουμε κάτι με αξία που θα μείνει. Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε και όχι για να λεηλατήσουμε το φυσικό κόσμο.

   Σ’ αυτή την Πανσέληνο η Σελήνη στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Ήλιο  και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τετραγωνίζει τον Δία στον Ζυγό και επίσης τετραγωνίζει τον Ουρανό, την Δήμητρα και την Έριδα στον Κριό. Αυτός ο παρορμητικός μεγάλος σταυρός αυξάνει τη νευρικότητα, την ανυπομονησία και την ανάγκη για γρήγορη δράση χωρίς σκέψη γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει έντονη παρορμητικότητα και η τάση οι αποφάσεις να λαμβάνονται εν θερμώ. Η πρόκληση είναι να τιθασεύσουμε την ενέργεια αυτού του έντονου μεγάλου σταυρού και να την αξιοποιήσουμε με πειθαρχημένο και στοχευμένο τρόπο. Χρειάζεται να έχουμε κατά νου ότι η αυτοκυριαρχία είναι απαραίτητη και ότι χωρίς συνεργασία και διάλογο όχι μόνο δεν φτάνουμε πολύ μακριά αλλά διακινδυνεύουμε οι στροφές να μας πετάξουν εκτός δρόμου.

   Βρισκόμαστε σε μια καυτή εποχή με δυνατά αισθήματα και πιεστικούς φόβους. Εκτός από έντονα πιθανώς κλιματολογικά και περιβαλλοντικά γεγονότα είναι πολύ πιθανές ακραίες δράσεις και αντιδράσεις, με γκάμα που εκτείνεται από επικίνδυνη οδήγηση και αλλοπρόσαλλες συναισθηματικές συμπεριφορές και φτάνει σε ξαφνικές απολύσεις, παραιτήσεις από δουλειές, απότομους χωρισμούς, ξαφνικούς έρωτες, δημόσιες διαμάχες, έντονη παρουσία της αστυνομίας, ή εξεγέρσεις, εξωφρενικές δημόσιες δηλώσεις, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, δυναμικές διεκδικήσεις και ξεσπάσματα.

   Η αντίθεση του Δία στον Ζυγό με τον Ουρανό στον Κριό που είναι ενεργή από το τέλος του 2016 μέχρι το τέλος του 2017  σημαίνει και την αναζωπύρωση της έντασης του σκληρού τετράγωνου  Ουρανού/Πλούτωνα, μεταξύ δηλαδή της κατεστημένης δομής του οικονομικού και πολιτικού συστήματος από την μία πλευρά και της παρορμητικής ανάγκης για μια  διαφορετική διαχείριση των κοινωνικών/οικονομικών προβλημάτων και της σχέσης μας με τη γη και το περιβάλλον από την άλλη. Η λέξεις κλειδιά του τετράγωνου Πλούτωνα/Ουρανού είναι  «ανάγκη για μια επείγουσα μεταμόρφωση μέσα από μια κρίση». Ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ή μας πιέζει έντονα να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε έχει κάνει τον κύκλο του- είτε αυτό είναι συμπεριφορά, σχέση, συνήθεια, έξη, προσκόλληση, δραστηριότητα. Αυτή η μεταμόρφωση μπορεί να είναι επώδυνη αλλά είναι αναγκαστική.  Δεν μπορείς να συνεχίσεις με ένα φορτίο που το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί την εξέλιξή σου.

   Η αντίθεση  Δία/Ουρανού σηματοδοτεί τη θέληση να αντιδράσουμε στην παράλογη και ανεξέλεγκτη χρήση της εξουσίας  που εκφράζεται με πολέμους, με καταστολή των ελευθεριών, ή με τη βαρβαρότητα των ελεύθερων αγορών. Το αν θα δημιουργηθεί ένα κύμα εξέγερσης με στόχο τη δικαιοσύνη μένει να το δούμε, αλλά το 2017 αποτελεί μια κομβική χρονιά.
Επίσης, έχουμε τον Δία σε ταφ τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Το ταφ τετράγωνο ενεργοποιεί το θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη θέληση αλλά δημιουργεί και ένταση και αντιπαράθεση και σύγκρουση. Τα ταφ τετράγωνα στα παρορμητικά ζώδια όπως συμβαίνει εδώ μπορεί να εντείνουν την ανυπομονησία αλλά είναι δραστήρια, επινοητικά, ευρηματικά και πρωτοποριακά, όχι χωρίς εμπόδια ή αντιθέσεις ωστόσο. Δηλώνει μια κρίσιμη καμπή- μια κρίση. Ο Δίας στον Ζυγό ενισχύει τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και τις διαπροσωπικές, αυξάνει τη γενναιοδωρία και τις μεγάλες προσδοκίες αλλά φέρνει ΚΑΙ υπερβολή, αλαζονεία, ματαιοδοξία.
Επίσης,  η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς κατά την Πανσέληνο αναζητάει τη ρομαντική αγάπη, το ονειροπόλημα, την όμορφη μουσική, τη δημιουργία,  ανθίζει με τα μυστικά ραντεβού, τους πλατωνικούς έρωτες, τον  ιδεαλισμό, τα παραμύθια, αφήνεται στη γοητεία,  στο γκλάμουρ, την τέχνη, τον αλτρουισμό. Στη σκοτεινή της πλευρά αυτή η σύνοδος έχει  αυταπάτες, ευσεβείς πόθους, ρόλους  θύματος ή σωτήρα, απόδραση από την πραγματικότητα, εθισμούς, απιστία. Όπως και οικονομική κρίση, θυσία, προπαγάνδα, εξαπάτηση, σκάνδαλα. Προσοχή στο κενό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

   Να θυμίσω εδώ ότι αυτή η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς ονομάζεται και η Σελήνη του Λύκου. Ο λύκος αποτελεί ένα δυνατό πνευματικό σύμβολο που εκφράζει τη διαίσθηση και την εσωτερικότητα. Αυτή η Πανσέληνος έχει την ίδια δυναμική. Αποτελεί ευφυΐα αυτή την περίοδο της πανσελήνου να παραμείνει κάποιος αόρατος όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο κι αν το δίκιο φωνάζει ή οι επιθυμίες, τα ένστικτα και τα θέλω διεκδικούν με μανία το κομμάτι τους. Υπάρχει έντονη πίεση να διεκδικήσεις, να δράσεις, να ξεφορτωθείς το άγχος, να λυτρωθείς με μια απόφαση ακόμα κι αν την πληρώσεις ακριβά αμέσως μετά. ΜΗΝ. ΟΧΙ ΤΩΡΑ. Τώρα άκου τη διαίσθησή σου.
Μέσα σε αυτή τη δύσκολη Πανσέληνο μην ξεχνάμε: «Δεν έχουν σημασία  τα εξωτερικά σου χαρακτηριστικά που λάμπουν στο φως. Σημασία έχει ό,τι  μέσα σου λάμπει στο σκοτάδι»– Anthony Liccione, Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας.

   *Επηρεάζει ιδιαίτερα τα παρορμητικά ζώδια, Καρκίνους, Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 20ο-25ο.

Συντάκτης: Γιώργος Πανόπουλος

Πηγή: Astroheart.gr

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

be2live team

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την be2live μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!